ΗΑρίστη είναι η πύλη εισόδου στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου - Αώου, ένα ορμητήριο για να περιπλανηθείτε στο πλατανόδασος του Βοϊδομάτη, να ανέβετε μέχρι τη Δρακόλιμνη της Γκαμήλας ή να κάνετε ιππασία και διαδρομές 4Χ4 στην ευρύτερη περιοχή.

Ξεκινώντας την εξερεύνησή σας από το δυτικό Ζαγόρι, το πρώτο χωριό που θα επισκεφθείτε είναι η Αρίστη. Πρόκειται για το κύριο κεφαλοχώρι της δυτικής πλευράς των Ζαγορίων. Εκτός από μια θαυμάσια βόλτα στη Φύση, στην Αρίστη θα συναντήσετε και αξιόλογα μνημεία. Στην κεντρική πλατεία θα δείτε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μνημείο που ανάγεται στα 1718. Επιπλέον, για μια ολοκληρωμένη άποψη τόσο της Φύσης όσο και της ιστορίας του δυτικού Ζαγορίου, να πάτε στο μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιώτισσας. Το μοναστήρι αυτό, χτισμένο στα 1579, βρίσκεται στον βράχο μιας σπηλιάς, δίπλα στο ποτάμι.

Στη γραφική Αρίστη Ζαγορίου, ένα από τα πιο φημισμένα Ζαγοροχώρια - πολύ κοντά στη χαράδρα Βίκου, δημιουργήσαμε τον ξενώνα Ηλίας. Ο ξενώνας καλύπτει τις ανάγκες κάθε επισκέπτη και φημίζεται για τις υπηρεσίες που παρέχει στους επισκέπτες.